Ekskurzije i izleti

Upoznajte našu prelijepu okolinu
  • Vodopad Kravice

    Nigdje na svijetu nema takve vode, vodopada i netaknute prirode. Poznati slapovi Kravice, visine 26-28 metara, je najljepši vodopad u Hercegovini. Oni su nastali radom rijeke Trebižat, gdje ima puno sedre, i ti slapovi su bijelo plave boje u jesen i proljeće kao slapovi Nijagare, gdje turisti dolaze i dive se prirodi i slikaju, a ljeti je tu poznato izletište gdje mnogi traže osvježenje u prirodnom bazenu ispod slapa.

  • Međugorje

    Poznato katoličko svetište. Malo mjesto nekad siromašno i pusto a danas kutak mira i molitve. Baš tu, na Podbrdu se Ukazala Djevica Marija, juni 1981, i od tog datuma redovito prenosi poruke mira vidiocima, i od tada ovo mjesto privlači milione gostiju iz cijelog svijeta. Možete se popeti i na Križevac, Podbrdo, otići u crkvu Sv. Jakova i osjetiti duh religije svuda oko sebe.

  • Stolac

    Gradić u okolini Mostara. Poznat po svojoj rijeci Bregavi, po baštini familije Rizvanbegović, po Džamijama, grobu jevreja Denona i nekropoli Stećaka. Najveće mjesto orginalnih nadgrobnih spomenika se nalazi baš ovdje u Stocu-Radimlja. Na vrh grada se nalaze i iskopine i arheološka nalazišta iz paleolitskog doba.