Ekskurzije i izleti

Upoznajte našu prelijepu okolinu
 • Manastir Žitomislići

  Na putu prema Stocu izdaleka vidi se Manastir iz 16 vijeka. Bio je muški, ženski pa opet danas muški manastir, obnovljen baš kao nekad. Priča historiju života u ovom kraju gdje su ljudi prije uzgajali žito, a manastir je bio odraz religije i mjesto molitve i života monaha u njemu. I sada imaju prekrasni vinogradi, proizvodi se vino Blatina i Žilavka i med sve radom monaha koji žive baš tu u manastiru. Manastir se puni ikonama, koje su sklonjene tokom ratnog razaranja u Herceg novi i Trebinje.

 • Trebinje

  Gradić 22 kilometra udaljen od Dubrovnika, pun sunca i platana. Na ulazu možete posjetiti manastir Tvrdoš i rodnu kuću Svetog Vasilija (Ostroškog), čije se mošti nalaze u manastiru Ostrog blizu Nikšića (Crna Gora). Trebinje je poznato još po rijeci Trebišnjici, najvećoj ponornici u Evropi. Najljepši grad istočne Hercegovine, gdje se nalazi i poznata džamija u Starom dijelu grada, katolička i pravoslavna crkva u centru Trebinja. Poznati Arslanagića most, isto napravljen u otomanskom periodu se uzdiže iznad rijeke Trebišnjice. Manastir Gračanica je napravljen 2000. godine, koga preporučujemo za posjetu i gdje se nalazi najljepši pogled na grad.

 • Pećina Vjetrenica Popovo Polje

  Vjetrenica je naveća i najljepša pećina u Popovom polju, u naselju Ravno. Duga je preko 7000 metara, i posjeduje osvjetljenu stazu dugu 1800 metara. Ime je dobila po jakom vjetru na ulazu u pećinu u ljetnom periodu. Pećinu karakterišu dugi hodnici, dvorane, stalaktiti, pećinski talozi, jezera i više tokova vode. U pećini ima više od 200 različitih životinjskih vrsta i od kojih je najpoznatija čovječija ribica.
  Pećinu posjetiti možete samo uz vodiča, posebnu opremu: šljem, vjetrovku i slijediti put vodiča. Za pećinu su vezane mnogobrojne legende o vilama i ispunjenju želja, gdje i sada dolaze ljudi, sada starci i pričaju kako im se želja ispunila, kaže vodič u pećini.